Chokladknäck med valnötter

Du behöver 2 dl vispgrädde 2 dl sirap 2 dl strösocker 2 msk kakao gärna extra fin 1 msk smör 1 dl valnötter hackade knäckformar...

Tillagningstid: 25 minuter
45 portioner

Du behöver

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl sirap
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk kakao gärna extra fin
  • 1 msk smör
  • 1 dl valnötter hackade
  • knäckformar
  • digitaltermometer

Gör så här

1
Placera knäckformarna på en bricka.

2
Häll grädde, sirap, socker och kakao i en kastrull. Sätt på medelvärme och låt det koka upp, rör om hela tiden med en träsked, sänk värmen lite så att knäcken bubblar lite stillsamt.

3
Koka tills smeten är 120 grader eller låt knäcken koka i cirka 15 minuter.

4
När du tycker att knäcksmeten är lagom, lyft kastrullen från värmen, tillsätt smöret och rör om.

5
Häll över knäcksmeten i ett litermått med pip eller en tillbringare som tål värme. Häll knäck i formarna, fyll på med hackade nötter och låt dem svalna.

6
Lägg dem i en burk när de är helt kalla och förvara dem i kylskåpet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top