Du behöver
- 50 g mörk choklad 70%
- 1 äggula
- 1 ½ dl grädde
- några saltkorn
Gör så här
1
1. Smält chokladen i en bunke, som ställs i en liten kastrull med kokande vatten. Se till så att inte vattenånga kommer ner i chokladen, för då blir den grynig.
2
3
2. Rör ner äggulan i den smälta chokladen, blanda ordentligt så smeten blir slät. Smaksätt med lite, lite salt så kommer chokladsmaken fram mer.
4
5
3. Vispa grädden, inte alltför hårt. Blanda ner en sked av grädden i chokladen och rör ordentligt. Vänd så ner chokladsmeten i grädden.
6
7
4. Fyll upp i mockakoppar eller glas och ställ i kylen att stelna i några timmar. Servera med spritsad grädde och garnera med ett hallon och citronmeliss.
8
9
5. Moussen håller upp till en vecka i kylen om den förvaras i en plastburk. Den kan då läggas upp vackert med hjälp av en sked doppad i varmt vatten eller spritsas ner i ett glas genom en spritspåse.
228 kcal per portion (exklusive garnering med grädde och bär)
E% 5 procent protein, 82 procent fett, 13 procent kolhydrater
Ur “LCHF för seniorer” av Annika Dahlqvist & Birgitta Höglund (Optimal förlag)