Chokladmousse

Du behöver 50 g mörk choklad 70% 1 äggula 1 ½ dl grädde några saltkorn Gör så här 1 1. Smält chokladen i en bunke,...


4 portioner

Du behöver

  • 50 g mörk choklad 70%
  • 1 äggula
  • 1 ½ dl grädde
  • några saltkorn

Gör så här

1
1. Smält chokladen i en bunke, som ställs i en liten kastrull med kokande vatten. Se till så att inte vattenånga kommer ner i chokladen, för då blir den grynig.

2

3
2. Rör ner äggulan i den smälta chokladen, blanda ordentligt så smeten blir slät. Smaksätt med lite, lite salt så kommer chokladsmaken fram mer.

4

5
3. Vispa grädden, inte alltför hårt. Blanda ner en sked av grädden i chokladen och rör ordentligt. Vänd så ner chokladsmeten i grädden.

6

7
4. Fyll upp i mockakoppar eller glas och ställ i kylen att stelna i några timmar. Servera med spritsad grädde och garnera med ett hallon och citronmeliss.

8

9
5. Moussen håller upp till en vecka i kylen om den förvaras i en plastburk. Den kan då läggas upp vackert med hjälp av en sked doppad i varmt vatten eller spritsas ner i ett glas genom en spritspåse.


Kommentar:
228 kcal per portion (exklusive garnering med grädde och bär)
E% 5 procent protein, 82 procent fett, 13 procent kolhydrater

Ur “LCHF för seniorer” av Annika Dahlqvist & Birgitta Höglund (Optimal förlag)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top