Du behöver
- 100 g gravad lax i skivor
- ½ dl crème fraiche
- 2 msk hackad dill
- 1 msk hackad gräslök
- 1 tsk pressad citron
- lite salt och peppar
Gör så här
1
1. Skär laxskivorna i riktigt små tärningar. Rör ner de hackade örterna och citronsaften i crème fraichen. Tillsätt den tärnade laxen, smaka av med lite kryddor och blanda väl.
2
2. Forma laxbakelsen genom att pressa ner några matskedar av laxröran i små formar. Täck med plast och ställ i kylen någon timme, så håller bakelsen ihop bra när den tas ur formen. Eller forma den till små ägg med hjälp av en sked doppad i varmt vatten.
3
3. Servera med salladsblad, citron, avokado och skalade räkor.
173 kcal per portion (endast bakelse, ej dekoration)
E% 27 procent protein, 70 procent fett, 3 procent kolhydrater
Ur “LCHF för seniorer” av Annika Dahlqvist & Birgitta Höglund (Optimal förlag)