Laxbakelse med räkor

Du behöver 100 g gravad lax i skivor ½ dl crème fraiche 2 msk hackad dill 1 msk hackad gräslök 1 tsk pressad citron lite...


2 portioner

Du behöver

  • 100 g gravad lax i skivor
  • ½ dl crème fraiche
  • 2 msk hackad dill
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 tsk pressad citron
  • lite salt och peppar

Gör så här

1
1. Skär laxskivorna i riktigt små tärningar. Rör ner de hackade örterna och citronsaften i crème fraichen. Tillsätt den tärnade laxen, smaka av med lite kryddor och blanda väl.

2
2. Forma laxbakelsen genom att pressa ner några matskedar av laxröran i små formar. Täck med plast och ställ i kylen någon timme, så håller bakelsen ihop bra när den tas ur formen. Eller forma den till små ägg med hjälp av en sked doppad i varmt vatten.

3
3. Servera med salladsblad, citron, avokado och skalade räkor.


Kommentar:
173 kcal per portion (endast bakelse, ej dekoration)
E% 27 procent protein, 70 procent fett, 3 procent kolhydrater

Ur “LCHF för seniorer” av Annika Dahlqvist & Birgitta Höglund (Optimal förlag)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top