Pastejmousse med svamp

Du behöver 200 g champinjoner 1 msk smör 4 salladsblad 200 g grov leverpastej 2 tsk finstött rosépeppar 1–2 msk konjak eller portvin rosépeppar till...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 4 salladsblad
  • 200 g grov leverpastej
  • 2 tsk finstött rosépeppar
  • 1–2 msk konjak eller portvin
  • rosépeppar till pynt

Gör så här

1
Ansa och grovskiva svampen, stek dem lätt brynt i smör i ganska het stekpanna. Ta upp.

2
Skölj under tiden salladsbladen och skaka av dem. Rör pastejen kryddig och mjuk med rosépepparsmul och konjak eller portvin. Klicka eller spritsa på sallad i portionsform, fyll på med svamp och toppa med rosékorn.

3
TIPS Konjak och portvin kan bytas mot äppelmust eller koncentrerad svartvinbärssaft.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top