Potatistapenade med kallrökt skinka

Du behöver 700 g potatis 1/2 purjolök 1 liten röd paprika, gärna så kallad snackspaprika 1 förpackning kikärter (410 g) 1 pressad vitlöksklyfta 1 burk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 700 g potatis
  • 1/2 purjolök
  • 1 liten röd paprika, gärna så kallad snackspaprika
  • 1 förpackning kikärter (410 g)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 burk grön tapenade (140 g)
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar
  • tunnskivad kallrökt skinka

Gör så här

1
Skala och skär potatisen i grova strimlor. Koka den mjuk i saltat vatten i 5–10 minuter. Passa noga så att den inte blir överkokt, då faller den sönder.

2
Ansa och skiva purjon tunt. Skär paprikan i små tärningar. Skölj kikärterna.

3
Blanda purjo och kikärter i en serveringsskål, pressa i vitlöken. Rör ner tapenade och matyoghurt. Smaka av med salt och peppar.

4
Tillsätt den varma potatisen och vänd runt väl. Servera genast tillsammans med skinka.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 542
Fett 28 g
Kolhydrater 38 g
Fibrer 13 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top