Du behöver
- 700 g potatis
- 1/2 purjolök
- 1 liten röd paprika, gärna så kallad snackspaprika
- 1 förpackning kikärter (410 g)
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 burk grön tapenade (140 g)
- 2 dl matyoghurt
- salt och peppar
- tunnskivad kallrökt skinka
Gör så här
1
Skala och skär potatisen i grova strimlor. Koka den mjuk i saltat vatten i 5–10 minuter. Passa noga så att den inte blir överkokt, då faller den sönder.
2
Ansa och skiva purjon tunt. Skär paprikan i små tärningar. Skölj kikärterna.
3
Blanda purjo och kikärter i en serveringsskål, pressa i vitlöken. Rör ner tapenade och matyoghurt. Smaka av med salt och peppar.
4
Tillsätt den varma potatisen och vänd runt väl. Servera genast tillsammans med skinka.
Näringsvärde:
Kcal 542
Fett 28 g
Kolhydrater 38 g
Fibrer 13 g