Du behöver
- 500 g färska rödbetor
- 1,5 liter matlagningsyoghurt
- ca 2 msk salt
- 2 tsk nymalen vitpeppar
- 1-2 krm kajennpeppar
- ca 1 kg ätfärdig, tinad salladskyckling
- Garnering:
- 4 pkt bacon
Gör så här
1
Skär bort eventuell rödbetsblast, men lämna kvar 2 cm. Lägg betorna i kokande vatten som täcker och koka dem tills de känns mjuka vid provstickning, 20-40 minuter. Spola dem hastigt i kallt vatten och kläm av skalen med bestämda händer, gärna med plasthandskar på. Låt svalna.
2
Finriv eller pulsmixa rödbetorna till jämn pärlsockerstorlek. Vänd ner i yoghurten, blanda i salt och pepparsorterna. Förvara gärna över natt i kylen, vänd i kycklingen strax före serveringen.
3
Möjligen kan man vilja ha mera salt – känn efter! – men bacon kommer till som garnering.
4
Strimla baconet centimeterbrett tvärsöver traven i paketet. Fräs lite i taget på dryg medelvärme till fin färg, skilj skikten åt med två gafflar under stekningen. Låt varje sats få rinna av på kökspapper efteråt. Kan förvaras kallt över natt, men blir godast om det serveras ljumt. Vi lät det dela värmebox med grillkorven.