Du behöver
- 1 hel kyckling, ca 2 kg
- Salt och peppar
- 1 msk grovkrossat gult senapsfrö
- 1 tsk grovkrossad fänkålsfrö
- 3 msk grov fransk senap
- 2 msk skånsk senap
- 1 äggula
- 3 msk honung Ströbröd Pumpapuré
- 1 kg butternut pumpa
- 2 dl crème fraiche
- 20 g smör Juice från 1 apelsin
- Salt
- Rostade rotfrukter
- 2 morötter
- 1 bit rotselleri ca 200 g
- 2 gulbetor
- 2 palsternackor
- salt och peppar
- olivolja
- timjan
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175° och sätt in kycklingen. Salta och peppra kycklingen runt om och inuti. Krydda även med senapsfrö och fänkål. Stek ca 15-20 min tills kycklingen fått fin färg. Sänk sedan temperaturen till 100° och stek ytterligare ca 45 min, eller tills temperaturen nått 80° vid lårbenet. Sätt ugnen på grillelement 200°. Blanda senapen med äggulan och honung. Stryk ett ordentligt lager på kycklingen och sikta över ströbröd. Griljera tills den blir gyllenbrun. Låt vila ca 10 min.
2
3
Pumpapuré
4
Skala och kärna ur pumpan och rulla in den i aluminiumfolie. Baka mjuk i 200° ugn. Lägg den sedan i en kastrull och koka tills all eventuell vätska är borta. Tillsätt apelsinjuice. Mixa slät med crème fraiche och smör, smaka av med salt och passera genom sikt. Rostade rotfrukter Skala och skär ner grönsakerna i lika stora bitar och blanda med salt och peppar och olivolja. Rosta mjuka på 200° ca 15-20 min. Toppa med färsk timjan innan servering. Smaklig måltid!