Kycklingpita med tapenade

Du behöver 600 g kyckling, färdiggrillad eller stekt filé 250 g mozzarella 2–3 tomater 4 pitabröd 65 g ruccola, sköljd basilikablad, färska 1/2 dl tapenade,...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kyckling, färdiggrillad eller stekt filé
  • 250 g mozzarella
  • 2–3 tomater
  • 4 pitabröd
  • 65 g ruccola, sköljd
  • basilikablad, färska
  • 1/2 dl tapenade, köpt eller hem­lagad
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Skiva eller strimla kycklingköttet. Skiva mozzarella och tomater.

2
Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen.

3
Skär en öppning i varje pitabröd och fyll med ruccola, kyckling, tomat, mozzarella, och basilika. Klicka i tapenade, stö på lite fling­salt och ta några tag med svart­pepparkvarnen.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 268, fett 22 g, kolhydrater 41 g, fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top