Murrikkaripa bräserad på häll

Du behöver 4 ripbröst 50 g smör salt och svartpeppar 1 gul lök, skivad 3 enbär, krossade 1 msk fransk senap 2 dl vispgrädde 400...


4 portioner

Du behöver

  • 4 ripbröst
  • 50 g smör
  • salt och svartpeppar
  • 1 gul lök, skivad
  • 3 enbär, krossade
  • 1 msk fransk senap
  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g kall kokt potatis, skivad
  • 1/2 purjolök, skivad
  • 1 dl slätbladig persilja, grovhackad
  • 1 äpple i små bitar

Gör så här

1
Förbered alla ingredienser hemma, packa i varsin plastpåse, stoppa ner i säcken för matlagning utomhus.

2
Ripbrösten tunnskivas enklast om köttet är halvfryst.

3
Vid lägerelden (eller i wokpanna på spisen): Smält smöret på marikkahällen över elden och bryn köttet hårt. Salta och peppra. Lägg i gul lök, enbär, senap, grädde och potatis. Låt allt koka ihop under omrörning cirka 3 minuter tills löken börjar bli mjuk. Vänd slutligen ner purjo, persilja och äpple. Smaka av med salt och peppar.

4
Släck elden ordentligt innan du lämnar platsen!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top