Du behöver
- 4 ripbröst
- 50 g smör
- salt och svartpeppar
- 1 gul lök, skivad
- 3 enbär, krossade
- 1 msk fransk senap
- 2 dl vispgrädde
- 400 g kall kokt potatis, skivad
- 1/2 purjolök, skivad
- 1 dl slätbladig persilja, grovhackad
- 1 äpple i små bitar
Gör så här
1
Förbered alla ingredienser hemma, packa i varsin plastpåse, stoppa ner i säcken för matlagning utomhus.
2
Ripbrösten tunnskivas enklast om köttet är halvfryst.
3
Vid lägerelden (eller i wokpanna på spisen): Smält smöret på marikkahällen över elden och bryn köttet hårt. Salta och peppra. Lägg i gul lök, enbär, senap, grädde och potatis. Låt allt koka ihop under omrörning cirka 3 minuter tills löken börjar bli mjuk. Vänd slutligen ner purjo, persilja och äpple. Smaka av med salt och peppar.
4
Släck elden ordentligt innan du lämnar platsen!