Du behöver
- 1 aubergine
- 5 msk stark svensk senap
- 2 msk socker
- 1 msk vinäger
- 2 msk rapsolja
- 1 dl soja- eller havregrädde
- salt
- peppar
- 1 knippe dill
- 1/2 rödlök
Gör så här
1
1. Skär auberginen i tjocka skivor och sedan i strimlor. En del föredrar att skala den, själv tycker jag att skalet hjälper till att hålla formen på auberginen.
2
2. Koka i ordentligt saltat vatten i 5 minuter. Strimlorna ska bli mjuka och lite genomskinliga. Låt strimlorna rinna av ordentligt.
3
3. Rör ihop senap, socker, vinäger och olja. Rör ner grädden. Smaksätt med kryddorna och hackad dill. Vänd ner auberginestrimlorna i såsen.
4
4. Låt ligga några timmar i kylen före servering.
5
5. Hacka rödlök och toppa sillen med den.
En riktig klassiker på det vegetariska julbordet, snubblande nära vanlig senapssill i konsistens och smak.
CA 50 KCAL PER MATSKED
E% 1 procent protein, 1 procent fett, 98 procent kolhydrater
Aubergine ska helst ätas med skal. Där finns nyttigheter som fibrer och annat du inte vill vara utan.