Auberginesill

Du behöver 1 aubergine 5 msk stark svensk senap 2 msk socker 1 msk vinäger 2 msk rapsolja 1 dl soja- eller havregrädde salt peppar...


4 portioner

Du behöver

  • 1 aubergine
  • 5 msk stark svensk senap
  • 2 msk socker
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl soja- eller havregrädde
  • salt
  • peppar
  • 1 knippe dill
  • 1/2 rödlök

Gör så här

1
1. Skär auberginen i tjocka skivor och sedan i strimlor. En del föredrar att skala den, själv tycker jag att skalet hjälper till att hålla formen på auberginen.

2
2. Koka i ordentligt saltat vatten i 5 minuter. Strimlorna ska bli mjuka och lite genomskinliga. Låt strimlorna rinna av ordentligt.

3
3. Rör ihop senap, socker, vinäger och olja. Rör ner grädden. Smaksätt med kryddorna och hackad dill. Vänd ner auberginestrimlorna i såsen.

4
4. Låt ligga några timmar i kylen före servering.

5
5. Hacka rödlök och toppa sillen med den.


Kommentar:
En riktig klassiker på det vegetariska julbordet, snubblande nära vanlig senapssill i konsistens och smak.

CA 50 KCAL PER MATSKED
E% 1 procent protein, 1 procent fett, 98 procent kolhydrater

Aubergine ska helst ätas med skal. Där finns nyttigheter som fibrer och annat du inte vill vara utan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top