Grönkålspesto

Du behöver 150 g färsk grönkål (fryst i nödfall) 1 dl mandel 2 vitlöksklyftor 1 dl riven ost, gärna cheddar 1/2 dl olivolja svartpeppar Gör...


4 portioner

Du behöver

  • 150 g färsk grönkål (fryst i nödfall)
  • 1 dl mandel
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl riven ost, gärna cheddar
  • 1/2 dl olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

1
1. Koka grönkålen någon minut och skölj i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt, krama gärna kålen med händerna.

2
2. Mixa alla ingredienser. Peston ska inte bli helt slät. Vill du vara snäll mot knivarna i mixern kan du hacka mandeln manuellt.


Kommentar:
Lika god som tillbehör på julbordet som till pastan veckan efter jul.

CA 50 KCAL PER MATSKED
E% 12 procent protein, 81 procent fett, 7 procent kolhydrater

Grönkål innehåller en massa C-vitaminer och annat bra. Det är en av de absolut nyttigaste grönsakerna, så passa på att frossa ordentligt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top