Morotschutney

Du behöver 3 morötter 2 äpplen 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt 1/2 dl äppelcidervinäger 1 msk honung 1 tsk kanel 1 tsk färsk...


2 portioner

Du behöver

  • 3 morötter
  • 2 äpplen
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 1 msk honung
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 2 dl råsocker

Gör så här

1
1. Riv morötterna. Skala äpplena och skär i bitar. Hacka lök och chilifrukt.

2
2. Låt alla ingredienser utom socker puttra i en kastrull tills äpplena är mjuka.

3
3. Häll på sockret, sänk värmen och låt sjuda ca 30 minuter. Rör om med jämna mellanrum.

4
4. Häll upp på rena burkar. Låt helst stå några veckor innan du äter chutneyn.


Kommentar:
Passar fint på julbordet men också till indisk mat. Äpplen behövs egentligen inte men gör konsistensen bättre.

CA 50 KCAL PER MATSKED
E% 1 procent protein, 1 procent fett, 98 procent kolhydrater

Äppelcidervinäger sänker kolesterolhalten i kroppen. Vinägern används också ofta av dem som vill gå ner i vikt, då börjar man dagen med en slurk av vinägern.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top