Jordärtskockssoppa med blomkål

Du behöver 200 g jordärtskockor 2 schalottenlökar 200 g blomkål 1 msk olivolja 3 dl vatten (ev 1 dl vitt vin) 5 dl mellanmjölk 1...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g jordärtskockor
  • 2 schalottenlökar
  • 200 g blomkål
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl vatten (ev 1 dl vitt vin)
  • 5 dl mellanmjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • salt och peppar

Gör så här

1
1. Skala och hacka jordärtskockorna och schalottenlöken. Skär blomkålen i bitar.

2
2. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs grönsakerna ett par minuter. Tillsätt vatten (vin), mjölk, grädde och buljongtärning och koka tills skockorna och blomkålen är mjuka.

3
3. Mixa soppan i matberedare eller med handmixer. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Om du vill ha den riktigt slät kan du sila den.

4
4. För att soppan ska bli härligt krämig och fluffig så mixar du den ordentligt just före serveringen.


Kommentar:
Krämig soppa som blir ännu godare om du tillagar den dagen innan den ska ätas.

376 KCAL PER PORTION E% 13 procent protein, 40 procent fett, 47 procent kolhydrater

Foto: Thinkstock

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top