Du behöver
- 200 g jordärtskockor
- 2 schalottenlökar
- 200 g blomkål
- 1 msk olivolja
- 3 dl vatten (ev 1 dl vitt vin)
- 5 dl mellanmjölk
- 1 dl grädde
- 1 tärning grönsaksbuljong
- salt och peppar
Gör så här
1
1. Skala och hacka jordärtskockorna och schalottenlöken. Skär blomkålen i bitar.
2
2. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs grönsakerna ett par minuter. Tillsätt vatten (vin), mjölk, grädde och buljongtärning och koka tills skockorna och blomkålen är mjuka.
3
3. Mixa soppan i matberedare eller med handmixer. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Om du vill ha den riktigt slät kan du sila den.
4
4. För att soppan ska bli härligt krämig och fluffig så mixar du den ordentligt just före serveringen.
Krämig soppa som blir ännu godare om du tillagar den dagen innan den ska ätas.
376 KCAL PER PORTION E% 13 procent protein, 40 procent fett, 47 procent kolhydrater
Foto: Thinkstock