Varm vetesallad med ugnsbakade grönsaker

Du behöver Du behöver 1 aubergin 1 tsk salt 1 stor gul lök 3 vitlöksklyftor 1 röd chili 1 zucchini 1 gul paprika rosmarinruskor och...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Du behöver
  • 1 aubergin
  • 1 tsk salt
  • 1 stor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 zucchini
  • 1 gul paprika
  • rosmarinruskor och timjankvistar
  • 1 1/2 dl olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 burk matvete (410 g)
  • 1/2 pressad citron

Gör så här

1
Skär auberginen i små tärningar och strö salt över. Låt stå och dra ur vätska i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka löken. Krossa vitlöksklyftorna lätt. Halvera chilin, pilla ur kärnorna och hacka den. Ansa och skär zucchini och paprika i små tärningar.

2
Klappa auberginen med hushållspapper. Lägg alla grönsaker med rosmarin och timjan i en långpanna. Ringla över oljan. Baka i mitten av ugnen i ca 30 min. Tillsätt vetet och blanda runt väl. Smaka av med citronsaft.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top