Du behöver
- Du behöver
- 1 aubergin
- 1 tsk salt
- 1 stor gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 1 zucchini
- 1 gul paprika
- rosmarinruskor och timjankvistar
- 1 1/2 dl olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 burk matvete (410 g)
- 1/2 pressad citron
Gör så här
1
Skär auberginen i små tärningar och strö salt över. Låt stå och dra ur vätska i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka löken. Krossa vitlöksklyftorna lätt. Halvera chilin, pilla ur kärnorna och hacka den. Ansa och skär zucchini och paprika i små tärningar.
2
Klappa auberginen med hushållspapper. Lägg alla grönsaker med rosmarin och timjan i en långpanna. Ringla över oljan. Baka i mitten av ugnen i ca 30 min. Tillsätt vetet och blanda runt väl. Smaka av med citronsaft.