Himmelsk vitaminsallad

Du behöver 4 blodapelsiner 100–200 g frysta blåbär 1 granatäpple LIMEYOGHURT 2 dl turkisk yoghurt finrivet skal av 1 lime 2–3 msk florsocker Gör så...


6 portioner

Du behöver

  • 4 blodapelsiner
  • 100–200 g frysta blåbär
  • 1 granatäpple
  • LIMEYOGHURT
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • finrivet skal av 1 lime
  • 2–3 msk florsocker

Gör så här

1
1. Skär bort skalet från apelsinerna så att det vita också följer med. Skiva och skär frukten i bitar.

2
2. Blanda med de frysta blåbären i en skål.

3
3. Skär skåror i skalet på granatäpplet. Kräng frukten ut och in och pilla loss kärnorna i en skål med vatten, så flyter hinnorna, som man inte äter, upp till ytan. Ta bort hinnorna och häll av vattnet.

4
4. Blanda ner kärnorna i salladen.

5
5. Blanda yoghurten med finrivet limeskal, smaka av med florsocker.

6
6. Servera salladen med limeyoghurten.


Kommentar:
När mörkret kryper nära kan en fruktsallad pigga upp. Dessutom är den proppfull med nyttiga vitaminer och antioxidanter!

137 KCAL PER PORTION
E% 7 procent protein, 27 procent fett, 65 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top