Du behöver
- 4 blodapelsiner
- 100–200 g frysta blåbär
- 1 granatäpple
- LIMEYOGHURT
- 2 dl turkisk yoghurt
- finrivet skal av 1 lime
- 2–3 msk florsocker
Gör så här
1
1. Skär bort skalet från apelsinerna så att det vita också följer med. Skiva och skär frukten i bitar.
2
2. Blanda med de frysta blåbären i en skål.
3
3. Skär skåror i skalet på granatäpplet. Kräng frukten ut och in och pilla loss kärnorna i en skål med vatten, så flyter hinnorna, som man inte äter, upp till ytan. Ta bort hinnorna och häll av vattnet.
4
4. Blanda ner kärnorna i salladen.
5
5. Blanda yoghurten med finrivet limeskal, smaka av med florsocker.
6
6. Servera salladen med limeyoghurten.
När mörkret kryper nära kan en fruktsallad pigga upp. Dessutom är den proppfull med nyttiga vitaminer och antioxidanter!
137 KCAL PER PORTION
E% 7 procent protein, 27 procent fett, 65 procent kolhydrater