Marockansk gryta

Du behöver 1 msk olivolja 1 gul lök, hackad 2 morötter, i tjocka slantar 1 röd paprika, i små bitar 2 vitlöksklyftor, finhackade 2 tsk...


4 portioner

Du behöver

  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 morötter, i tjocka slantar
  • 1 röd paprika, i små bitar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk harissa
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 liter buljong
  • 400 g tomater, hela i burk
  • 1/2 kilo potatis, i sockerbitar
  • 400 g kokta kikärter eller från burk
  • 1 kvist färsk koriander
  • 1 1/2 dl lätt-creme fraiche

Gör så här

1
1 Värm upp oljan i en stor panna eller kastrull. Fräs löken i några minuter. Rör ner morötter, paprika och vitlök. Låt fräsa några minuter till.

2
2 Rör i harissa, kummin och koriander. Tillsätt buljong och tomat och låt koka cirka 15 minuter.

3
3 Häll ner potatisen och koka tills potatisen mjuknat. Rör i kikärter.

4
4 Hacka den färska koriandern och blanda med creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.

5
5 Servera grytan med korianderkrämen.


Kommentar:
Servera grytan med couscous om du vill göra den matigare.

Harissa är en riktigt stark sås gjord på bland annat chili och vitlök. Den används mycket i Afrikas norra delar, framför allt Tunisien och Marocko.

407 KCAL PER PORTION
E% 15 procent protein, 29 procent fett, 56 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top