Du behöver
- 1 msk olivolja
- 1 gul lök, hackad
- 2 morötter, i tjocka slantar
- 1 röd paprika, i små bitar
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 tsk harissa
- 1 tsk kummin
- 1 tsk mald koriander
- 1 liter buljong
- 400 g tomater, hela i burk
- 1/2 kilo potatis, i sockerbitar
- 400 g kokta kikärter eller från burk
- 1 kvist färsk koriander
- 1 1/2 dl lätt-creme fraiche
Gör så här
1
1 Värm upp oljan i en stor panna eller kastrull. Fräs löken i några minuter. Rör ner morötter, paprika och vitlök. Låt fräsa några minuter till.
2
2 Rör i harissa, kummin och koriander. Tillsätt buljong och tomat och låt koka cirka 15 minuter.
3
3 Häll ner potatisen och koka tills potatisen mjuknat. Rör i kikärter.
4
4 Hacka den färska koriandern och blanda med creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
5
5 Servera grytan med korianderkrämen.
Servera grytan med couscous om du vill göra den matigare.
Harissa är en riktigt stark sås gjord på bland annat chili och vitlök. Den används mycket i Afrikas norra delar, framför allt Tunisien och Marocko.
407 KCAL PER PORTION
E% 15 procent protein, 29 procent fett, 56 procent kolhydrater