Du behöver
- 1 tsk olja
- 2 gula lökar, i klyftor
- 1 msk medelstark indisk curry
- 7 dl grönsaksbuljong
- 600 g blomkål
- 2 dl röda linser
- 1 msk russin
- 1 msk hackad, färsk koriander
Gör så här
1
1. Värm oljan i en stor panna eller kastrull. Fräs löken i fem minuter. Pudra över curryn.
2
2. Häll i buljongen, lite i taget.
3
3. Skär blomkålen i mindre bitar och rör ner den i buljongen. Låt koka cirka fem minuter.
4
4. Häll i linserna och låt koka tills de är mjuka. Rör ner russin. Servera med ris, sallad och ev en chutney.
Det går bra att byta ut blomkålen mot andra grönsaker du har hemma, broccoli, paprika, morötter, rotselleri…
Röda linser är snabblagade baljväxter. Torkade linser blir färdiga på bara tio minuter. Passar bra i soppor och grytor, men också i sallader och pastejer.
199 KCAL PER PORTION (tillbehör ingår ej)
E% 28 procent protein, 11 procent fett, 62 procent kolhydrater