Du behöver
- 400 g fiskfilé, t ex spättafiléer
- 1 tsk smör
- 1/2 tsk salt
- 1/4 citron + 3/4 dl vatten
- 2 msk ljus redning
- 1 msk creme fraiche
- 1 1/2 dl ris
- 100 g färska champinjoner
- 1/2 gul lök, hackad
- 1/2 msk (raps)olja
Gör så här
1
Tina frysta filéer. Rulla dem samman och lägg dem i en smord, ugnssäker form. Strö på salt och pressa citronsaft över. Häll vattnet i formen. Täck formen löst med plastfolie eller lock och mikra på 700 W effekt 4–5 minuter. Låt fisken värmeutjämna minst 3 minuter.
2
Häll fiskspadet i en liten kastrull. Koka upp, vispa ner 2 msk ljus redning och koka ytterligare 2 minuter. Vispa i 1 msk creme fraiche och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken.
3
Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Stek under tiden skivad champinjon med lökhack i panna och blanda i när riset är färdigkokt. Servera riset till fisken. Med bärefterrätt ökar måltidens fiberhalt till det dubbla.