Fisk i mikron med champinjonris

Du behöver 400 g fiskfilé, t ex spättafiléer 1 tsk smör 1/2 tsk salt 1/4 citron + 3/4 dl vatten 2 msk ljus redning 1...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 400 g fiskfilé, t ex spättafiléer
  • 1 tsk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 citron + 3/4 dl vatten
  • 2 msk ljus redning
  • 1 msk creme fraiche
  • 1 1/2 dl ris
  • 100 g färska champinjoner
  • 1/2 gul lök, hackad
  • 1/2 msk (raps)olja

Gör så här

1
Tina frysta filéer. Rulla dem samman och lägg dem i en smord, ugnssäker form. Strö på salt och pressa citronsaft över. Häll vattnet i formen. Täck formen löst med plastfolie eller lock och mikra på 700 W effekt 4–5 minuter. Låt fisken värmeutjämna minst 3 minuter.

2
Häll fiskspadet i en liten kastrull. Koka upp, vispa ner 2 msk ljus redning och koka ytterligare 2 minuter. Vispa i 1 msk creme fraiche och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken.

3
Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Stek under tiden skivad champinjon med lökhack i panna och blanda i när riset är färdigkokt. Servera riset till fisken. Med bärefterrätt ökar måltidens fiberhalt till det dubbla.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top