Inkokta clementiner

Du behöver clementiner, lagom många för en rymlig glasburk LAG 2 1/2 dl socker 8 dl vatten 2 lagerblad 1 stjärnaniskapsel några kardemummakapslar några kryddnejlikor...


0 portioner

Du behöver

  • clementiner, lagom många för en rymlig glasburk
  • LAG
  • 2 1/2 dl socker
  • 8 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 1 stjärnaniskapsel
  • några kardemummakapslar
  • några kryddnejlikor
  • citron, saft och rivet skal
  • 1 kuvert saffran
  • 1 sockerbit

Gör så här

1
1. Skär bort skalet och de vita hinnorna från clementinerna med en kniv och lägg dem i burken.

2
2. Koka upp en lag av socker och vatten.

3
3. Tillsätt kryddor och citron.

4
4. Mortla saffran med sockerbiten och lös upp det i lite av lagen innan det blandas med resten.

5
5. Häll den heta lagen över frukterna och stäng burken direkt.

6
6. Ställ den kallt när den svalnat. Håller minst en vecka i kylskåp.

7
7. Dela clementinerna i två eller fyra delar och servera med en klick lätt vispad grädde.


Kommentar:
Inkokta hela clementiner är så vackra i sin burk att det känns svårt att äta upp dem. Lyckligtvis är de enkla att göra och clementinsäsongen är dessutom hyggligt lång.

FOTO LENA GRANEFELT, MATTIAS BARDÅ

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top