Pesto

Du behöver 2 vitlöksklyftor, finhackade 1/2 citron 1 tsk salt 1 nypa socker 1/2 msk olivolja nymald svartpeppar Ett knippe rucolasallad – eller blandat grönt,...


0 portioner

Du behöver

  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1/2 citron
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa socker
  • 1/2 msk olivolja
  • nymald svartpeppar
  • Ett knippe rucolasallad – eller blandat grönt, som persilja och basilika

Gör så här

1
1. Finhacka vitlöken och pressa citronen (är den ekologisk, riv också lite av skalet för mer citronsmak).

2
2. Blanda allt utom rucolan till en dressing.

3
3. Hacka de gröna bladen och blanda ner i dressingen.


Kommentar:
En nästan-pesto av det du har hemma som kan passa kokta grön- sakerna eller pastan. Eller att doppa brödet i, i stället för smör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top