Zambesisk kyckling

Du behöver 1 stor kyckling 6 vitlöksklyftor 2 1/2 cm färsk ingefära 2 stora tomater 1 stor grön paprika 1 gul lök saften av 2...


4 portioner

Du behöver

  • 1 stor kyckling
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 1/2 cm färsk ingefära
  • 2 stora tomater
  • 1 stor grön paprika
  • 1 gul lök
  • saften av 2 limefrukter
  • salt och peppar
  • 3 dl kokosmjölk

Gör så här

1
1. Dela kycklingen i minst 8 bitar och lägg dem i en traktörpanna eller vid stekpanna med hög kant och lock.

2
2. Lägg skalade vitlöksklyftor, skalad och grovhackad ingefära, skivade tomater, delad och rensad paprika samt skalad och klyftad gul lök i en matberedare. Mosa ingredienserna väl samman.

3
3. Späd med limesaft (riv skalet av frukterna innan de pressas, skalet blandas i färdigkokt ris före servering).

4
4. Häll moset över kycklingbitarna. Täck med lock och koka på svag värme 45-60 minuter tills kycklingbitarna är genomkokta, inget rött invid benet. Tillsätt lite vatten ifall moset kokar torrt.

5
5. Ta upp kycklingbitarna på ett ugnssäkert fat och håll varmt under folie.

6
6. Späd moset i pannan med kokosmjölk (det går åt en burk ca 400 g, men ta bara det tjockaste av vätskan). Koka in tills såsen blir simmig. Smaka av med salt och peppar.

7
7. Pensla kycklingbitarna med lite av såsen och grilla högt uppe under ugnsgrillen tills ytan fått lite färg. Servera med såsen bredvid, kokt ris med rivet limeskal.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top