Du behöver
- 1 stor kyckling
- 6 vitlöksklyftor
- 2 1/2 cm färsk ingefära
- 2 stora tomater
- 1 stor grön paprika
- 1 gul lök
- saften av 2 limefrukter
- salt och peppar
- 3 dl kokosmjölk
Gör så här
1
1. Dela kycklingen i minst 8 bitar och lägg dem i en traktörpanna eller vid stekpanna med hög kant och lock.
2
2. Lägg skalade vitlöksklyftor, skalad och grovhackad ingefära, skivade tomater, delad och rensad paprika samt skalad och klyftad gul lök i en matberedare. Mosa ingredienserna väl samman.
3
3. Späd med limesaft (riv skalet av frukterna innan de pressas, skalet blandas i färdigkokt ris före servering).
4
4. Häll moset över kycklingbitarna. Täck med lock och koka på svag värme 45-60 minuter tills kycklingbitarna är genomkokta, inget rött invid benet. Tillsätt lite vatten ifall moset kokar torrt.
5
5. Ta upp kycklingbitarna på ett ugnssäkert fat och håll varmt under folie.
6
6. Späd moset i pannan med kokosmjölk (det går åt en burk ca 400 g, men ta bara det tjockaste av vätskan). Koka in tills såsen blir simmig. Smaka av med salt och peppar.
7
7. Pensla kycklingbitarna med lite av såsen och grilla högt uppe under ugnsgrillen tills ytan fått lite färg. Servera med såsen bredvid, kokt ris med rivet limeskal.