Grillade auberginer med vetesallad

Du behöver 3 auberginer 1 1/2 tsk salt Dinkelsallad 2 dl hel dinkel eller matvete 150 g haricots verts, lättkokta 1/2 rödlök, tunt skivad 2...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 auberginer
  • 1 1/2 tsk salt
  • Dinkelsallad
  • 2 dl hel dinkel eller matvete
  • 150 g haricots verts, lättkokta
  • 1/2 rödlök, tunt skivad
  • 2 stänglar blekselleri, tunt skivade
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Tomatsås
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl torrt vitt vin (eller
  • matlagningsvin)
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • en nypa chiliflakes
  • 2 nypor oregano
  • 1/2 tsk socker
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör
  • olivolja till grillning

Gör så här

1
Skär bort fästet på auberginerna och skiva dem i centimetertjocka skivor på längden. Lägg på fat och strö över salt, låt dra 20 minuter.

2
Koka dinkel eller matvete enligt anvisningen på förpackningen. Vänd ihop med övriga ingredienser till salladen.

3
Fräs vitlöken på medelvärme i olivoljan i 2–3 minuter utan att den får färg. Tillsätt krossade tomater, vin och buljongtärning. Smula i chili och oregano och koka sakta i 15–20 minuter. Smaka av med socker, salt och svartpeppar. Rör i smöret.

4
Torka aubergineskivorna noga med papper eller ren handduk. Pensla dem med olivolja och grilla dem 2 minuter på varje sida i grillpanna eller stek dem i stekpanna. Servera med tillbehören.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top