Du behöver
- 1 msk olivolja
- 600 g chorizo, skivad
- 1 gul lök, skalad, skivad
- 2 klyftor vitlök, skalade, hackade
- 1 tsk paprikapulver, starkt
- 1 tetra (à 500 g) krossad tomat
- 1 burk kikärter, sköljda, avrunna
- 1 dl vatten
- 1 msk honung
- 1/2 tsk salt
- nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Hetta upp oljan i en stekpanna, fräs chorizon till fin färg, sänk värmen, tillsätt lök, vitlök och paprikapulver och fräs ett par minuter till.
2
Häll i krossad tomat, kikärter, vatten, honung och salt och låt koka ihop ytterligare. Smaka av med peppar. Strö över persilja och servera med ett gott bröd.
3
Till servering: hackad persilja och ett gott bröd.
Näringsvärde: Kcal 599, fett 27 g, kolhydrater 56 g, fibrer 10 g