Kryddig kyckling med fruktig couscous

Du behöver 600 g kycklinglårfilé 1 tsk chiliflakes 2 klyftor vitlök, rivna 1 tsk honung 1 msk olivolja 4 dl kycklingbuljong + 1 tsk gurkmeja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 tsk honung
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl kycklingbuljong + 1 tsk gurkmeja
  • 4 dl fullkornscouscous
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 1/2 rödlök, skalad, tunnskivad
  • 1/2 dl mandelspån
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • 1 kruka mynta, bladen, hackade
  • 2 apelsiner, filéerna + 2 msk saft
  • 4 msk olivolja

Gör så här

1
Ansa och vänd ihop kycklingen med chiliflakes, vitlök, honung och olivolja.

2
Koka upp kycklingbuljong och gurkmeja, häll i couscous, ta av från plattan och låt stå cirka fem minuter.

3
Salta, peppra och stek kycklingen på medelvärme cirka 12 minuter, vänd några gånger under tiden.

4
Fluffa couscousen med gaffel, vänd ihop med rödlök, mandelspån, granatäppelkärnor, mynta, apelsinfiléer, apelsinsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 624, fett 27 g, kolhydrater 53 g, fibrer 11 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top