Du behöver
- 600 g kycklinglårfilé
- 1 tsk chiliflakes
- 2 klyftor vitlök, rivna
- 1 tsk honung
- 1 msk olivolja
- 4 dl kycklingbuljong + 1 tsk gurkmeja
- 4 dl fullkornscouscous
- salt, nymalen svartpeppar
- 1/2 rödlök, skalad, tunnskivad
- 1/2 dl mandelspån
- 1 granatäpple, kärnorna
- 1 kruka mynta, bladen, hackade
- 2 apelsiner, filéerna + 2 msk saft
- 4 msk olivolja
Gör så här
1
Ansa och vänd ihop kycklingen med chiliflakes, vitlök, honung och olivolja.
2
Koka upp kycklingbuljong och gurkmeja, häll i couscous, ta av från plattan och låt stå cirka fem minuter.
3
Salta, peppra och stek kycklingen på medelvärme cirka 12 minuter, vänd några gånger under tiden.
4
Fluffa couscousen med gaffel, vänd ihop med rödlök, mandelspån, granatäppelkärnor, mynta, apelsinfiléer, apelsinsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Näringsvärde: Kcal 624, fett 27 g, kolhydrater 53 g, fibrer 11 g