Du behöver
- 1 färsk Kronfågel kyckling
- Ca 1,2 -1,3 kg
- Salt och peppar
- 1 citron
- 30-40 g mjukt smör
- 2 vitlöksklyftor i skivor
- 1/2 dl hackad basilika
- 1 kg potatis
- 2 paprikor i olika färger (grön, orange)
- Tillbehör:
- 2 dl valfri crème fraiche med smak
Gör så här
1
Putsa kycklingen och krydda med salt och peppar både inuti och utanpå. Skrubba citronen i hett vatten. Skär skåror i citronen och lägg i skivad vitlök. Täck citronen med mjukt smör och rulla i hackad basilika. Lägg in citronen i magen på kycklingen. Lägg kycklingen med bröstet uppåt på en bakpappersklädd långpanna. Sätt in i 175° C i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Skrubba under tiden potatisen och skär i skivor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Ta ut kycklingen och lägg på potatisen, stek ytterligare ca 30 minuter. Ta ut och fördela paprika bitarna runt om, stek ytterligare i ca 20 minuter tills både potatis och kyckling är genomstekt*.
2
3
* Kolla vid lårbenet med en sticka, köttsaften ska vara ofärgad/klar utan rosa inslag när kycklingen är färdig.
4
5
Smaklig måltid!