Alla helgona kyckling

Du behöver 1 färsk Kronfågel kyckling Ca 1,2 -1,3 kg Salt och peppar 1 citron 30-40 g mjukt smör 2 vitlöksklyftor i skivor 1/2 dl...

Tillagningstid: 60 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 1 färsk Kronfågel kyckling
  • Ca 1,2 -1,3 kg
  • Salt och peppar
  • 1 citron
  • 30-40 g mjukt smör
  • 2 vitlöksklyftor i skivor
  • 1/2 dl hackad basilika
  • 1 kg potatis
  • 2 paprikor i olika färger (grön, orange)
  • Tillbehör:
  • 2 dl valfri crème fraiche med smak

Gör så här

1
Putsa kycklingen och krydda med salt och peppar både inuti och utanpå. Skrubba citronen i hett vatten. Skär skåror i citronen och lägg i skivad vitlök. Täck citronen med mjukt smör och rulla i hackad basilika. Lägg in citronen i magen på kycklingen. Lägg kycklingen med bröstet uppåt på en bakpappersklädd långpanna. Sätt in i 175° C i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Skrubba under tiden potatisen och skär i skivor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Ta ut kycklingen och lägg på potatisen, stek ytterligare ca 30 minuter. Ta ut och fördela paprika bitarna runt om, stek ytterligare i ca 20 minuter tills både potatis och kyckling är genomstekt*.

2

3
* Kolla vid lårbenet med en sticka, köttsaften ska vara ofärgad/klar utan rosa inslag när kycklingen är färdig.

4

5
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top