Kryddstekt karré med matvete

Du behöver 4 skivor benfri fläskkarré à 150 g 2 tsk chiliflakes eller 1 tsk chilipeppar 2 tsk timjan 2 tsk malen koriander 2 tsk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skivor benfri fläskkarré à 150 g
  • 2 tsk chiliflakes eller 1 tsk chilipeppar
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk malen koriander
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • salt
  • 4 portioner matvete
  • 1 zucchini, delad och skivad
  • 4 salladslökar, strimlade
  • 1 msk smör
  • rapsolja och smör till stekning
  • matlagningsyoghurt till servering

Gör så här

1
Gnid in kryddor och salt i karréskivorna, låt ligga 5 minuter.

2
Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.

3
Fräs zucchinin och salladslöken i smör i ett par minuter, blanda ner i det kokta vetet.

4
Stek fläskkarréskivorna på medelvärme i smör och rapsolja 4–5 minuter på varje sida. Skiva upp dem om du vill och servera med matvetet samt en klick matlagningsyoghurt.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 524, fett 24 g, kolhydrater 31 g, fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top