Blodapelsindessert med fluffig mascarponekräm

Du behöver 6 blodapelsiner ev 2 msk Cointreau (citruslikör) ev 1 msk strösocker 1 burk (250 g) mascarponeost 1 dl vispgrädde urskrapet från 1 vaniljstång...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6 blodapelsiner
  • ev 2 msk Cointreau (citruslikör)
  • ev 1 msk strösocker
  • 1 burk (250 g) mascarponeost
  • 1 dl vispgrädde
  • urskrapet från 1 vaniljstång
  • 2 msk florsocker
  • 3–4 cantucciniskorpor

Gör så här

1
Skär bort skalet från blodapelsinerna och skär dem i bitar. Droppa gärna över lite Cointreau. Sockra lite på frukten om den är sur.

2
Vispa ihop mascarponeosten med vispgrädden, fröna från vaniljstången och florsockret till ett härligt fluff. Lägg frukten i glas och toppa med fluff och lite smulad cantucciniskorpa.


Kommentar:
Tips! Lägg mascarponekrämen i en spritspåse så blir den lättare att hantera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top