Du behöver
- 2 dl linser svarta
- 1 st gul lök skalad, hackad
- olivolja till stekning
- 500 g nötfärs
- 2 dl rött vin
- 2 st tetror krossade tomater à 400 g
- 1 tärning mörk oxbuljong
- 2 st vitlöksklyftor skalade, pressade
- 0.5 tsk chiliflakes
- salt nymalen svartpeppar
- socker
- 1 st röd paprika tärnad
- bladpersilja sköljd, hackad
Gör så här
1
Koka linserna i 4 deciliter osaltat vatten tills de är mjuka men fasta, cirka 15–20 minuter.
2
Fräs löken mjuk i olivoljan utan att den tar färg, tillsätt färsen och genomstek den. Häll i vin, tomater, smulad buljongtärning, vitlök och chiliflakes, låt puttra medan linserna kokar.
3
Smaka av färsgrytan med salt, peppar och en aning socker. Vänd i de kokta avrunna linserna och tärnad paprika och koka ytterligare ett par minuter. Strö över bladpersilja. Servera med sallad och bröd.
Till servering: bröd och blandade salladsblad
Näringsvärde: Kcal 555, Fett 11 g, Kolhydrater 63 g, Fibrer 11 g