Rökt fisk med stuvad potatis och myntamorötter

Du behöver 800 g fast potatis, gärna färsk vatten, salt 50 g smör 4 msk vetemjöl 8 dl mjölk 2 krm kajennpeppar 1 tsk salt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g fast potatis, gärna färsk
  • vatten, salt
  • 50 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1 tsk salt
  • 3–4 msk klippt gräslök
  • 4 morötter
  • vatten, salt
  • 1 msk smör
  • 1/2 kruka färsk mynta
  • 2 rökta sikar, rensade

Gör så här

1
Skala och grovbita potatisen, koka nätt och jämnt mjuk i vatten som precis täcker, med 2 teskedar salt per liter vatten. Låt rinna av väl.

2
Smält smöret i kastrull (gärna samma som du kokat potatisen i). Rör i mjölet, tillsätt mjölken. Koka upp under omrörning, peppra och salta. Låt småsjuda 3 minuter, smaka om salt och pepparmängd behöver justeras. Vänd i gräslöken.

3
Skala och strimla morötterna, låt dem puttra knappt mjuka i saltat vatten som täcker. Slå sedan bort kokvattnet och tillsätt smörklick och strimlad mynta. Vänd om och servera bums till den rökta siken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top