Du behöver
- 1 kg potatis
- 2–3 fänkålsstånd
- 1/2 msk (oliv)olja
- flingsalt
- svartpeppar från kvarn
- 4 portionsbitar (à ca 125 g) laxfilé med skinn
- 4 dl lättmjölk
- 2 msk vetemjöl
- cirka 1 msk messmör
- 1/2 tsk salt
- 1 krm malen vitpeppar
- 2 msk finskuren gräslök
Gör så här
1
Skala och koka potatisen, pressa den alldeles före servering.
2
Skölj och skiva fänkålsstånden, släng de hårda stjälkbitarna. Stek i olja i varm stekpanna ett par minuter på varje sida. Salta och peppra, ta upp och håll varmt.
3
Stek fiskbitarna, skinnsidan upp först, 3-4 minuter på varje sida.
4
Koka upp 3 deciliter av mjölken under omrörning. Skaka mjölet jämnt i skruvlocksburk med sista mjölkskvätten, rör ner i sjudande mjölk. Låt puttra 5 minuter på svag värme, rör om ofta. Smaksätt med messmör, salt, vitpeppar och gräslök.
Näringsvärde: kcal 488, fett 20 g, kolhydrater 42 g, fiber 7 g