Lövbiffspanna med rosécouscous

Du behöver 4 portioner couscous 1–2 tsk rosépeppar 3–4 gula/röda paprikor 1 msk smör flingsalt, svartpeppar 500 g lövbiff 2 msk vetemjöl 1 1/2 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 portioner couscous
  • 1–2 tsk rosépeppar
  • 3–4 gula/röda paprikor
  • 1 msk smör
  • flingsalt, svartpeppar
  • 500 g lövbiff
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl rött eller vitt vin

Gör så här

1
Laga couscous efter paketets anvisning, men med en tillsats av nykrossad rosépeppar.

2
Skölj, ta ur och grovstrimla paprikorna, stek dem ett par minuter

3
i lättbrynt fett. Salta och peppra, ta upp och håll varmt.

4
Strimla köttskivorna en och en, stek i ganska het panna. Salta och peppra under stekningen. När köttet fått bra färg rörs mjölet i. Slå på vatten och vin, låt puttra under lock 10 minuter. Tillsätt paprikan, hetta upp och servera.


Kommentar:
Näringsvärde: kcal 585, fett 15 g, kolhydrater 59 g, fiber 7g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top