Limestekt strömming

Du behöver 30 st strömmingar 1/2 dl olivolja havssalt 2 lime att pressa 2 lime i klyftor Gör så här Klipp upp och rensa försiktigt...


10 portioner

Du behöver

  • 30 st strömmingar
  • 1/2 dl olivolja
  • havssalt
  • 2 lime att pressa
  • 2 lime i klyftor

Gör så här

Klipp upp och rensa försiktigt ur inälvorna ur fiskarna. Skölj dem under rinnande kallt vatten. Låt dem rinna av på hushållspapper och klappa dem torra med papper. Hetta upp pannan och häll i oljan. Lägg i fiskarna, strö över lite havssalt och stek dem bruna i några minuter på ena sidan. Vänd dem, strö över salt och pressad lime. Dekorera med limeklyftor och servera strömmingen het direkt ur pannan. De är goda att lägga på knäckebröd! Eller till Medelhavssalladen (länk nedan!) med ett gott lantbröd.


Kommentar:
Receptet kommer från Hemma bästs picknick-buffé och är beräknad för 10 personer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top