Du behöver
- Blomkålskräm
- 1 stort blomkålshuvud
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 handfull släta persiljeblad
- 1/2 tsk salt
- 1 krm malen vitpeppar
- Potatisklyftor och rödlök
- 4–6 bakpotatisar
- 4–6 rödlökar
- (oliv)olja
- flingsalt, svartpeppar
- 1 tsk kumminfrön
- Karré
- 4 stora karrékotletter
- 1 msk malen ingefära
- 2 krm nymalen svartpeppar
- 1 tsk salt
- smör att steka i
- 1 dl vin
Gör så här
1
Blomkålskräm Dela blomkålen i små buketter. Skiva även mittstocken och ta med kålblad. Lägg allt i en kastrull, slå på grädden och tillsätt persilja, salt och vitpeppar. Koka upp under lock och låt sjuda på svag värme. Mixa till pure.
2
Potatisklyftor Klyfta potatisarna. Klyfta och skala lökarna. Smek alla potatis- och lökytor med oljiga händer och lägg i oljad långpanna. Salta och peppra. Stöt kumminen i mortel och strö över. Baka mitt i ugnen i 225 grader i cirka 25 minuter.
3
Karré Torka köttet med kökspapper och gnid det med ingefära, svartpeppar och salt runt om. Bryn i smör. Sänk till svag värme, tillsätt vin och lägg genast på lock. Låt bräsera 8–10 minuter.