Medelhavskyckling

Du behöver 600 g kronfågel kycklinglårfilé 75 g tomat färskost rosmarin Ev färsk smör till stekning flingsalt och peppar 5 st oliver hackade 1 pkt...

Tillagningstid: 45 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 600 g kronfågel kycklinglårfilé
  • 75 g tomat
  • färskost
  • rosmarin Ev färsk
  • smör till stekning
  • flingsalt och peppar
  • 5 st oliver hackade
  • 1 pkt bacon skivad
  • 600 g delikatesspotatis gärna sparrispotatis
  • 0.5 kruka timjan hackad
  • 250 g cocktailtomater på kvist
  • 100 g bönor lätt förvällda gröna

Gör så här

1
Putsa och bred ut kycklinglårfiléerna med insidan uppåt. Salta och peppra på båda sidor. Blanda färskost med hackade oliver och fördela över lårfiléerna. Lägg en kvist rosmarin på varje och rulla ihop och vira en baconskiva om. Skrubba potatisen och lägg i bakpappersklädd form, dela om de är stora. Ringla över olja och blanda samman så att ett tunt lager olja täcker alla ytor. Strö över salt, peppar och timjan. Stek potatisen i 225 grader i ca 30 min. Bryn filéerna runt om och lägg i en ugnssäker form. Sätt in formen när det är ca 20 minuter kvar på potatisen och när det är ca 10 minuter kvar läggs tomaterna över potatisen så blir allt färdigt samtidigt. Köttsaften ska vara klar och utan rosa inslag. Blanda försiktigt ner bönorna i potatisen med tomaterna. Servera med smaksatt gräddfil eller creme fraiche.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top