Du behöver
- 0.5 kg blodapelsin
- 1 st citron
- 0.5 l vatten
- 750 g socker
Gör så här
1
Tvätta frukten noga. Skär apelsinerna och citronen i fyra klyftor vardera, skär bort ändarna och skiva varje klyfta så tunt du kan. Lägg i en stor kastrull och häll på vatten. Koka under lock i cirka 45 minuter tills frukten är mjuk. Häll i sockret lite i taget och rör om ordentligt så att det inte ligger kvar på botten och bränns. Koka häftigt utan lock i cirka 10–15 minuter. Gör marmeladprov för att se om frukten är klar.
2
Marmeladprov: Lägg en klick av marmeladen på en kyld tallrik och dra med fingret i marmeladen. Om det blir ett spår som inte flyter igen är marmeladen klar. Koka annars i några minuter till och gör sedan ett nytt prov.
3
Ta av marmeladen från plattan och skumma vid behov. Fyll marmeladen på rena heta burkar och förslut. Låt svalna. Det kan dröja ett par dagar innan marmeladen stelnat.
OBS! Tillagningstiden inkluderar inte tiden att svalna.