Chokladkoppsdopp med hallon och kaka

Du behöver 1 1/2 dl vispgrädde 75 g mjölkchoklad 50 g mörk choklad ev lite hallonlikör bär och en god kaka till garnering Gör så...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 75 g mjölkchoklad
  • 50 g mörk choklad
  • ev lite hallonlikör
  • bär och en god kaka till garnering

Gör så här

Koka upp vispgrädden i en kastrull. Bryt ner chokladen i grädden. Rör till en slät smet. Smaksätt eventuellt med lite hallonlikör eller annan sprit. Fördela i fyra små koppar eller glas. Ställ kallt att stelna i cirka 1 timme, till exempel medan ni äter varmrätten. Toppa med ett litet bär. Servera chokladkoppen med en god kaka att “doppa” i.


Kommentar:
I tillagningstiden ingår inte tiden för att stelna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top