Du behöver
- 8 potatisar
- 3 morötter
- 2 fänkålsstånd
- 5 dl fiskbuljong (tärning eller fond)
- 1/2 krm saffran
- 600 g blandad, tärnad fiskfilé från frysdisken
- 6–8 dl färska spenatblad eller mangold
- flingsalt, (svart)peppar
- några tunna skivor röd chilifrukt
Gör så här
1
Skala och grovtärna potatis, morötter och fänkål. Låt buljongen koka upp under tiden. Lägg först potatis och morot i buljongen, de ska sjuda cirka 5 minuter innan fänkålen läggs i.
2
Koka upp igen och blanda i saffran. Lägg fisken i sjudande buljong och strö välsköljd spenat ovanpå. Salta, peppra och strö i chilifrukt. Lägg på lock, koka upp och stäng av plattan. Låt stå tills fisken är genomkokt och spenaten mörkblank, cirka 4 minuter. Servera brytbröd till.
Tips! Ersätt saffran med dubbla mängden currypulver, för annan smak och doft.
Näringsvärde: kcal 465, fett 15 g, kolhydrater 39 g, fibrer 11 g