Fiskgryta med fänkål

Du behöver 8 potatisar 3 morötter 2 fänkålsstånd 5 dl fiskbuljong (tärning eller fond) 1/2 krm saffran 600 g blandad, tärnad fiskfilé från frysdisken 6–8...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 potatisar
  • 3 morötter
  • 2 fänkålsstånd
  • 5 dl fiskbuljong (tärning eller fond)
  • 1/2 krm saffran
  • 600 g blandad, tärnad fiskfilé från frysdisken
  • 6–8 dl färska spenatblad eller mangold
  • flingsalt, (svart)peppar
  • några tunna skivor röd chilifrukt

Gör så här

1
Skala och grovtärna potatis, morötter och fänkål. Låt buljongen koka upp under tiden. Lägg först potatis och morot i buljongen, de ska sjuda cirka 5 minuter innan fänkålen läggs i.

2
Koka upp igen och blanda i saffran. Lägg fisken i sjudande buljong och strö välsköljd spenat ovanpå. Salta, peppra och strö i chilifrukt. Lägg på lock, koka upp och stäng av plattan. Låt stå tills fisken är genomkokt och spenaten mörkblank, cirka 4 minuter. Servera brytbröd till.


Kommentar:
Tips! Ersätt saffran med dubbla mängden currypulver, för annan smak och doft.
Näringsvärde: kcal 465, fett 15 g, kolhydrater 39 g, fibrer 11 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top