Långkokt högrev

Du behöver 900 g högrev benfri smör och rapsolja 1 st liten gul lök i bitar 1 st palsternacka i bitar 1 st rotselleri i...


4 portioner

Du behöver

  • 900 g högrev benfri
  • smör och rapsolja
  • 1 st liten gul lök i bitar
  • 1 st palsternacka i bitar
  • 1 st rotselleri i bitar

Gör så här

Bryn runt om i smör och olja i stekpanna. Lägg i stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker. Koka upp och sänk värmen till lägsta, låt stå cirka 10 timmar. Eller sätt in kastrullen i ugnen på 100 grader och låt stå över natten. Ta upp högreven ur grytan, låt den svalna och lägg i kylen, sila och spara buljongen.


Kommentar:
Receptet kommer från kokboken “Tareq Taylors klassiker”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top