Fiskfond

Du behöver Renset från torsken 15 cm av det vita och ljusgröna på en purjolök, skivat 1 gul lök, skivad 1 bit (100 g) rotselleri,...


0 portioner

Du behöver

  • Renset från torsken
  • 15 cm av det vita och ljusgröna på en purjolök, skivat
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 bit (100 g) rotselleri, tärnad
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 nypa timjan
  • 1 lagerblad
  • ca 1–1 1/2 liter vatten

Gör så här

1
Skölj renset väl. Lägg det i en kastrull tillsammans med grönsaker, lök och kryddor.

2
Häll på vattnet och koka upp, skumma av. Dra bort kastrullen från värmen.

3
Låt dra 20 minuter, sila och koka ner tills 3–4 dl återstår.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top