Du behöver
- 20 st myntablad finhackade
- 2 dl matyoghurt
- salt nymalen svartpeppar
- 500 g lammfärs (eller nöt)
- 2 st vitlök pressad
- 0.5 tsk salt
- svartpeppar nymalen
Gör så här
1
Blanda myntan i yoghurten och smaka av med salt och peppar.
2
Blanda färsen med vitlök, salt och peppar, dela den i fyra lika stora delar. Forma dem till platta burgare. Stek burgarna i smör och olivolja cirka 2–3 minuter per sida.
3
Grilla eller rosta brödet, bred på myntayoghurt, lägg på paprika, lammburgare, hyvlad fetaost, lök och rucola. Toppa med en brödskiva till.
Till servering: gott surdegsbröd, grillad paprika på burk, hyvlad fetaost, tunnskivad rödlök, rucola.
Näringsvärde: kcal 693, fett 23 g, kolhydrater 57 g, fibrer 7 g