Du behöver

  • 20 st myntablad finhackade
  • 2 dl matyoghurt
  • salt nymalen svartpeppar
  • 500 g lammfärs (eller nöt)
  • 2 st vitlök pressad
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Blanda myntan i yoghurten och smaka av med salt och peppar.

2
Blanda färsen med vitlök, salt och peppar, dela den i fyra lika stora delar. Forma dem till platta burgare. Stek burgarna i smör och olivolja cirka 2–3 minuter per sida.

3
Grilla eller rosta brödet, bred på myntayoghurt, lägg på paprika, lammburgare, hyvlad fetaost, lök och rucola. Toppa med en brödskiva till.


Kommentar:
Till servering: gott surdegsbröd, grillad paprika på burk, hyvlad fetaost, tunnskivad rödlök, rucola.
Näringsvärde: kcal 693, fett 23 g, kolhydrater 57 g, fibrer 7 g