Fikonmarmelad med lagerblad

Du behöver 5 st fikon mogna, fina 1.5 dl strösocker 3 st lagerblad Gör så här 1 Dela fikonen och ta ur fruktköttet. Lägg fruktköttet...

Tillagningstid: 35 minuter
3 portioner

Du behöver

  • 5 st fikon mogna, fina
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 st lagerblad

Gör så här

1
Dela fikonen och ta ur fruktköttet. Lägg fruktköttet och sockret i en gryta och låt puttra på låg värme i cirka 20 minuter.

2
Låt marmeladen stå en stund innan den hälls upp i burk tillsammans med några lagerblad.


Kommentar:
Tips! Gör ett marmeladprov för att veta när den är färdig och får den rätta konsistensen; du ställer en tallrik i kylskåpet så att den är kall. Häll en klick av marmeladen på tallriken och gör ett spår i mitten med en sked. Om spåret inte flyter ihop igen är marmeladen färdig.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top