Granatäpplemarmelad med rosmarin

Du behöver 4 st granatäpple 0.5 st citron saften 2 dl råsocker 1 st kvist rosmarin Gör så här 1 Dela granatäpplena, pressa ur saft...

Tillagningstid: 40 minuter
5 portioner

Du behöver

  • 4 st granatäpple
  • 0.5 st citron saften
  • 2 dl råsocker
  • 1 st kvist rosmarin

Gör så här

1
Dela granatäpplena, pressa ur saft och kärnor i en kastrull. Plocka bort de vita hinnorna och pressa över citronsaften. Tillsätt sockret och en kvist rosmarin.

2
Låt puttra i cirka 20 minuter, skumma av undan för undan.

3
Låt marmeladen stå en stund innan den hälls upp i burk.


Kommentar:
Tips! Gör ett marmeladprov för att veta när den är färdig och får den rätta konsistensen; du ställer en tallrik i kylskåpet så att den är kall. Häll en klick av marmeladen på tallriken och gör ett spår i mitten med en sked. Om spåret inte flyter ihop igen är marmeladen färdig.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top