Kumminknäcke med fänkål

Du behöver 1 tsk fänkålsfrön 1 tsk hel kummin 5 dl mjölk 1 msk honung 1 tsk salt 10 gram jäst 2 dl vetemjöl 3...

Tillagningstid: 80 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk hel kummin
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 10 gram jäst
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl rågmjöl
  • 7 dl grahamsmjöl

Gör så här

1
Stöt fänkålsfrön och kummin med mortel. Värm mjölk, honung, salt och kryddor till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan. Tillsätt mjölet, lite i taget tills det går ihop och blir elastiskt.

2
Sätt ugnen på 225 grader och låt degen jäsa i bunke under bakduk cirka 60 minuter. Kavla ut runda supertunna kakor på väl mjölat bakbord och nagga dem med gaffel.Grädda cirka 3–4 minuter tills brödet fått färg, vänd sedan bröden och grädda ytterligare ett par minuter. Låt svalna på galler.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top