Du behöver
- 1 tsk fänkålsfrön
- 1 tsk hel kummin
- 5 dl mjölk
- 1 msk honung
- 1 tsk salt
- 10 gram jäst
- 2 dl vetemjöl
- 3 dl rågmjöl
- 7 dl grahamsmjöl
Gör så här
1
Stöt fänkålsfrön och kummin med mortel. Värm mjölk, honung, salt och kryddor till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan. Tillsätt mjölet, lite i taget tills det går ihop och blir elastiskt.
2
Sätt ugnen på 225 grader och låt degen jäsa i bunke under bakduk cirka 60 minuter. Kavla ut runda supertunna kakor på väl mjölat bakbord och nagga dem med gaffel.Grädda cirka 3–4 minuter tills brödet fått färg, vänd sedan bröden och grädda ytterligare ett par minuter. Låt svalna på galler.