Mango chutney med ingefära

Du behöver 1.5 st mango mogen 1 bitar ingefära skalad och finhackad 1 st röd chili urkärnad och finhackad 1 tsk malen koriander 0.5 dl...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1.5 st mango mogen
  • 1 bitar ingefära skalad och finhackad
  • 1 st röd chili urkärnad och finhackad
  • 1 tsk malen koriander
  • 0.5 dl socker
  • 1.5 msk äppelcidervinäger
  • 0.5 tsk curry
  • kajennpeppar efter smak
  • paprikapulver efter smak
  • salt

Gör så här

1
Skala och kärna ur mangon. Skär fruktköttet i tärningar, ungefär

2
2 x 2 centimeter.

3
Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt puttra på svag värme i cirka 25 minuter. Smaka av och häll upp i varma och väl rengjorda glasburkar. Låt svalna och förvara i kyl.

4
Det som blir över kan du förvara i glasburkar i kylen i upp till fyra månader.


Kommentar:
Receptet är hämtat ur kokboken “Tony Irvings 10”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top