Pilaffris med kanel och spiskummin

Du behöver 500 g basmatiris 5.5 st hela nejlikor 1 st kanelstång liten 1 tsk hel spiskummin 5 st kardemummakapslar 2 tsk matolja 1 l...

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 500 g basmatiris
  • 5.5 st hela nejlikor
  • 1 st kanelstång liten
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 5 st kardemummakapslar
  • 2 tsk matolja
  • 1 l vatten kokhett
  • 60 g smör
  • 2 st lagerblad
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk gurkmeja (kan uteslutas)
  • 2 tsk koriander hackad färsk
  • 1 st gul lök skivad, stekt

Gör så här

1
Skölj riset i flera omgångar i vatten. Rosta nejlikor, kanel, spiskummin och kardemumma i en kastrull med lite olja.

2
Häll på vattnet när kryddorna börjar knäppa och dofta. Låt smöret smälta i vattnet. Tillsätt ris, lagerblad, salt och gurkmeja. Fortsätt koka på hög värme tills riset är klart (kolla då och då).

3
Ta bort från plattan och låt riset rinna av i ett durkslag. Häll upp i en skål och garnera med koriander och stekt lök.


Kommentar:
Receptet är hämtat ur “Tony Irvings 10”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top