Du behöver
- 1 kuvert saffran
- 2 msk rosenvatten
- 1 tsk hela kardemummakärnor
- 1 dl mandel, grovhackad
- 1 dl pistagemandel, grovhackad
- 400 g yoghurt, av turkisk typ
- ca 3 msk florsocker
Gör så här
1
Häll upp saffranet i en liten skål, slå på rosenvattnet (kan ersättas med varmt kranvatten, men smaken blir inte densamma) och blanda tills saffranet har löst sig.
2
Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda mandel och pistagemandel.
3
Häll upp yoghurten i en bunke och rör i saffransvatten, stött kardemumma och två tredjedelar av mandelblandningen. Tillsätt florsocker och smaka av. Mängden florsocker beror på hur söt du vill ha desserten. Låt blandningen stå en halvtimme i kylen. Rör sedan om noga.
4
Fördela yoghurtblandningen i fyra glas. Strö över resten av mandelhacket och servera.
Förutom tillagningstiden tillkommer 30 min i kylen.
Receptet är hämtat ur kokboken “Tony Irvings 10”