Du behöver
- 4 msk olivolja
- 1.2 kg framdelskött av lamm skuret i 2 1/2 cm-tärningar
- 1 st lök grovhackad
- 4 st vitlöksklyftor finhackade
- 0.5 tsk kanel
- 1 msk curry gärna stark eller efter smak
- 4 st plommontomater hackade
- 2 st morötter skalade och skurna i bitar
- 2 tsk tabasco
- 1 msk tomatpuré
- 4 dl vatten
- 800 g zucchini skalad och tärnad
- salt
- 3 msk mynta hackad färsk
- 1 st citron saften
Gör så här
1
Hetta upp hälften av oljan i en stekgryta. Bryn lammköttet i omgångar och lägg åt sidan. Tillsätt löken och bryn tills den mjuknat och fått en svagt gyllengul färg. Tillsätt vitlök, kanel, curry och tomater. Fräs i två minuter. Häll i morötter, tabasco och tomatpuré. Lägg tillbaka köttet i grytan och tillsätt vatten. Koka upp och sänk värmen. Låt puttra på svag värme under lock i 1 timme eller tills köttet känns mört.
2
Hetta under tiden upp resten av oljan i en stor stekpanna. Stek zucchinitärningarna i omgångar tills de fått lite färg och börjat mjukna något. Häll ner dem i grytan när köttet är mört. Smaka av med salt, kanel och curry (om det behövs). Fortsätt sjuda tills zucchinin mjuknat. Tillsätt mynta och citronsaft.
Receptet är hämtat ur kokboken “Tony Irvings 10”.