Du behöver

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chilifrukt
  • 2 st lime saften och det yttersta finrivna skalet
  • 1 dl rapsolja
  • 500 g skalade räkor (eller lyxräkor i lake)
  • 1 dl basilika grovhackad
  • 1 st knippe grön sparris
  • 1 st mozzarellaost
  • 2 st avokado urkärnade
  • 1 st påse blandad sallad liten
  • 0.5 st rödlök skivad
  • salt ev lite

Gör så här

1
Mixa vitlök, chili, limesaft- och skal samt rapsolja med en mini- eller stavmixer. Häll marinaden över räkorna och blanda med basilika. Tillsätt eventuellt lite salt och ställ kallt i kylskåp.

2
Skär av sparrisarna 5 centimeter från knopparna och dela knopparna på längden. Häll av vätskan från mozzarellaosten och riv den för hand i mindre bitar.

3
Gröp ur avokadon och skär tunna skivor på längden, men inte ända upp i toppen så att de fortfarande hänger ihop. Dela på mitten och tryck försiktigt ut skivorna som en solfjäder.

4
Lägg lite salladsblad i botten av cocktailglasen och lägg på lite räkor. Sätt avokadon bakom räkorna så att den sticker upp och sprid ut lite mozzarella runt om. Garnera med sparrisknoppar, rödlök och ett basilikablad.


Kommentar:
Påskpynt! Vira lite ståltråd och mörkt natursnöre runt om cocktailglasens fot och stick i en fjäder så får du ett enkelt och snyggt påskpynt.