Råmarinerad lax med rabarbervinäger och fänkål

Du behöver 500 g laxfilé skinnfri och gärna mittbiten Rabarbervinäger 2 dl rödvinsvinäger 1.5 dl rabarbersaft 1 dl vatten 8 st vitpepparkorn 2 st lagerblad...

Tillagningstid: 45 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 500 g laxfilé skinnfri och gärna mittbiten

Rabarbervinäger

2 dl rödvinsvinäger
1.5 dl rabarbersaft
1 dl vatten
8 st vitpepparkorn
2 st lagerblad

Snabbgravad fänkål

0.5 st fänkål
1.5 tsk kummin
1 tsk strösocker
0.5 tsk salt
1 tsk rosépeppar stött
salt (gärna flingsalt)
0.5 dl kryddkrasse plockad

Gör så här

1
Låt laxen ligga i frysen minst 24 timmar.

2
Koka upp alla ingredienser till rabarbervinägern och sjud på svag värme i cirka 5 minuter. Låt svalna och häll över i en flaska (håller i cirka 3 månader, förvaras mörkt).

3
Skiva fänkålen tunt och lägg i en skål, tillsätt kummin, socker och salt och låt snabbgravas cirka 20 minuter.

4
Ta ut laxen och skiva den tunt och lätt upp på ett stort fat. Ringla över lite vinäger och strö på rosépeppar och flingsalt. Toppa med gravad fänkål och garnera med kryddkrasse.


Kommentar:
Innan tillagning ska laxen ligga i frysen minst 24 timmar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top