Du behöver

  • 150 g smör
  • 2 msk rapsolja
  • 3 st äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk citronsaft
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • salt efter smak
  • 4 st ägg kokta och skalade
  • 1 st rött äpple
  • 8 st matjessillfiléer hela
  • 1 dl pepparrot nyriven
  • 2 msk hackad persilja till garnering

Gör så här

1
Bryn smöret gyllene i en stekpanna, det ska dofta nötaktigt och skumma när det är färdigt. Häll över i en bunke, tillsätt oljan och låt svalna.

2
Häll äggulor och dijonsenap i en skål, mixa i smöret droppvis med en stavmixer tills det binder till majonnäs. Smaka av med citronsaft, kajennpeppar och lite salt.

3
Grovhacka äggen och äpplet. Dela sillfiléerna i större bitar och lägg upp på ett stort eller tre mindre fat. Lägg lite ägg och äpple runt om och klicka på några skedar smörcreme. Riv över pepparrot och garnera med persilja.